Wednesday, September 21, 2011

Why single?

Hampa



kenapa single? aku ade sebab aku sendiri kenapa aku single. korang tak percaya? sukahati korang la! aku playboy? p lantak korang la! aku kuat mencapap? cakap la macam2 lagi. korang semua patut cermin diri kau sebelum kata bukan-bukan pasal aku. sorry aku agak terkasar bahasa kali ini. aku tak tahan sangat. dah lama aku bersabar. aku asyik fikirkan tentang perasaan orang lain. aku tak fikir tentang perasaan yang aku hadapi selama ini.

aku nak tulis macam2 kali ini. mungkin agak typical tentang apa yang akan aku tulis kali ini. KENAPA AKU SINGLE!!

aku sebenarnya tak paham kenapa mesti couple? yess aku dulu pernah couple time zaman sekolah-sekolah dulu. bila di fikir-fikirkan balik, agak BODOH. itu semua perasaan ingin mencuba. tengok orang lain ada awek. kita pon nak ada awek. tengok orang tu ade kasut bola baru nike ataupun adidas. kita pun nak jugak. nampak tak permainannya di situ?

okay tu zaman sekolah. sekarang zaman dah sambung belajar. aku tak terfikir pon pasal couple ni. sebab bende ni agak bodoh bagi aku. dulu konon kononnye setia lah. tunggu ex sampai berlebam. haha. fikir2 balik BODOH la. perasaan kau je tuh,. so aku teruskan dengan kehidupan aku. aku anggap perempuan yang aku kenal semua hanyalah kawan aku.

aku juga ingin memohon maaf dekat korang semua (perempuan). i'm really-really sorry. bukan niat aku nak sakitkan hati korang semua. but i just can't. aku betul-betul takut jika aku in relationship. korang faham-faham lah. remaja-remaja zaman sekarang ni mudah terpengaruh dengan keadaan sekeliling. nampak je bende baru. bende yang agak menarik. semua nak cuba. itulah namanya NAFSU.

okay NAFSU. setiap manusia mempunyai nafsu. perkara yang membezakan antara manusia dan malaikat adalah nafsu. pernah malaikat bertanya kepada Allah S.W.T. kenapa engkau jadikan manusia di atas muka bumi ini sedangkan mereka akan membuat kejahatan diatasnya? Allah berfirman dan menyebut sesungguhnya aku mengetahui apa yang kamu tidak ketahui.

manusia diberi akal. jadi gunalah akal yang diberikan itu dengan sebaik-baik mungkin. macam2 perangai orang disekeliling kita ni. jadi berhati-hatilah. antara korang yang baca ni mesti ada terfikir macam2 kan. aku sebenarnya bukannya nak tunjuk yang aku ni baiklah konon kononnya. update blog tentang ni n ada selit2 pasal agama.

kalau korang semua nak tahu. aku hanya mengingatkan diri aku tentang bende ini. aku ada agama. semua bende dekat dunia ni ada batasannya. hmm. inilah yang dikatakan IMAN. aku takut jika iman aku berkurangan. buat masa sekarang ini iman aku tak cukup kuat. aku mungkin akan tersesat dan terlena dengan dunia ini. aku perlu mengukuhkan lagi iman aku. ya Allah. kau berikanlah aku petunjukmu. tunjukkan aku ke jalan yang benar. Amin.







3 comments:

  1. oh yeah, Allah pasti dengar doa hamba2nya.

    ReplyDelete
  2. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  3. nak bagi pendapat boleh ?
    huhu..
    harus ke couple? tanpa couple,
    -hidup kita lebih dekat dengan Allah.
    -tidak melakukan maksiat
    -pelajaran tidak terganggu
    -dan mcm2 lagi..

    Couple itu haram. Kalau nak tahu lebih lanjut pergi ke laman :
    -http://www.iluvislam.com/v1/readarticle.php?article_id=1808

    Dan silalah singgah blog akak ni sbb blog dia penuh dngn nasihat:
    -http://dirikudrcinta.blogspot.com/

    ReplyDelete